city break 2017
 
     
     
 
hoteli.jpg
 
     
     
 
leto-2017.jpg
leto 2017
 
     
     
 

maj-jun.jpg

 
     
     
 
VRNJAČKA BANJA
vrnjacka banja
 
     
     
 
 PLAĆANJE PUTEM
PLATNIH KARTICA
 
 
     
     
 
 
 
     
 

Ukupno 1129

Danas 546

Juce 583

Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
SKYPE: timetravel.jelena
Letovanje - EGZOTIČNE DESTINACIJE - 2018.
 

 

 
Maldivi je ostrvska zemlja u severnom delu Indijskog okeana, jugozapadno od Indijskog poluostrva. Maldivi se sastoje od preko 1000 ostrva podeljenih na male grupe koje se nazivaju atoli. Klima je tropska. Prvi doseljenici na maldive su bili budistički narodi iz južne Azije, a islam je prihvaćen u 12. veku. Prvi Evropljani koji su uspostavili trgovinske odnose sa Maldivima su bili Portugalci u 15. veku. Jači evropski uticaj su uspostavili Holanđani u 17. veku, a njih su kasnije zamenili Englezi. U 19. veku Maldivi postaju britanski protektorat, a samostalnost ponovo dobijaju 1965. kao sultanat koji je trajao samo do 1968. kada su Maldivi postali republika. Maldivi su 1988. doživeli pokušaj vojnog puča ali je on sprečen uz pomoć indijskih trupa.

Sejšeli su otočna država u zapadnom Indijskom okeanu, udaljena oko 1.600 km od obale Afrike, severoistočno od Madagaskara. Okružuju ih sledeće otočne države i teritoriji: Mauricijus i Reunion na jugu, Komori na jugozapadu i Maldivi na severoistoku.
Sejšeli se sastoje od 115 ostrva u Indijskom okeanu, od kojih su 33 naseljena. Ostrva koji čine srce arhipelaga (Mahé, Praslin, La Digue) su zapravo mikrokontinenti. Nisu ni koralnog ni vulkanskog porekla, nego se sastoje od granita. Ostala ostrva su većinom koralnog porekla. Glavni grad Victoria se nalazi na ostrvu Mahé na kojem živi 80% stanovništva Sejšela. Na istom ostrvu se nalazi i najviši vrh Sejšela, Morne Seychellois visok 905 metara.


 
Republika Kuba (na španskom República de Cuba) je država i arhipelag u severnim Karibima koji se nalazi između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Severno od Kube nalaze se Sjedinjene Američke Države i Bahami, na zapadu Meksiko, na jugu Kajmanska ostrva i Jamajka, a na jugoistoku Haiti. Kuba je podeljena u 15 provincija i 169 opština; i jednom specijalnom opštinom: Isla de Huventud. Površina Kube je 110.861 km².

 
Malta je ostrvska zemlja u Mediteranu, južno od Sicilije. Država se sastoji od arhipelaga koji se sastoji od tri velika ostrva Malte, Goza i Komina.
Malta ima bogatu istoriju. Ovim teritorijama su tokom istorije vladali Feničani, Grci, Kartaginjani, Rimljani, Saraceni, Normani, Francuzi i Englezi. Država stiče nezavisnost tek 1964. godine, ali još uvek je deo Britanskog komonvelta. .
Malteška kuhinja predstavlja spoj tradicionalnih kuhinja mnogih naroda koji su živeli na ovim prostorima. Restorani koji nude tradicionalnu kuhinju su mnogobrojni.
Tradicionalna hrana se bazira na sezonskim sastojcima. Tradicija da se sredom i petkom jede riba ostala je i danas ali uglavnom kod starije populacije. U ishrani se koristi mnoštvo svežeg povrća (artičoke, svež kupus, paradajiz). Jedno od poznatijih jela jeste ,,Udovičina supa” koja se služi sa parčetom sira (ovčeg ili kozijeg). Poznata jela su i Bigila, Kapunata, Aljotta (riblja čorba). Zavisno od sezone na Malti možete probati najrazličitije vrste ribe.

 
Dubai je jedno od najekstravagantnijih odredišta na svetu, gde se luksuz vidi na svakom ćošku. Grad privlači putnike koji dolaze u potragu za nečim novim i drugačijim, i nudi im savremena dostignuća u kombinaciji s avanturom Bliskog istoka, čija se egzotika prepliće s kosmopolitskim načinom života. Dubai je neosporno centar sportskih aktivnosti i međunarodnih događaja koji privlače najveća imena u svetu golfa, tenisa, konjskih trka, ragbija ili jedrenja. Smešten na Bliskom istoku, Dubai okružuju pustinje s jedne i Persijski zaliv sa druge strane.

 

Kraljevina Tajland je pretežno budistička zemlja, i jedna od najlepših destinacija za provođenje godišnjeg odmora. Po dolasku u zemlju, putnici postaju oslobođeni užurbanog načina života. Čak i u Bangkoku, jedinstvenost hrane, arhitekture, jezika, običaja i religije unose živost i zadovoljavaju sva čula. Daleko od grada, duge peščane plaže, smaragdno more i planine na severu, umiljavaju se turistima i puštaju ih da sanjare...
Tajland se nalazi u jugoistočnoj Aziji i zauzima površinu od 513.115 kvadratnih kilometara. Ukupan broj stanovnika iznosi 65 miliona (prema popisu iz 2007. godine), a gustina naseljenosti 126 stanovnika po kvadratnom kilometru. Tajland se na zapadu graniči sa Mijanmarom i Indijskim okeanom, na jugu i istoku Malezijom i tajlandskim zalivom, na istoku Kambodžom i na severu i istoku Laosom.


tajland.jpg
Turistička Agencija Time Travel - Posrednik
Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Radno vreme:
Oktobar - Februar od 10-17h
Mart - Septembar od 10-18h
Subota od 10 do 14h
Nedelja neradni dan
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
Email: timetravel.jelena@gmail.com
11000 Beograd Fax: 011/382-19-18 Email: info@timetravelbg.com


© BgAutentik
Powered by CipeeCMS © CipeeCMS Group