city break 2017
 
     
     
 
hoteli.jpg
 
     
     
 
leto-2017.jpg
leto 2017
 
     
     
 

maj-jun.jpg

 
     
     
 
VRNJAČKA BANJA
vrnjacka banja
 
     
     
 
 PLAĆANJE PUTEM
PLATNIH KARTICA
 
 
     
     
 
 
 
     
 

Ukupno 2025

Danas 607

Juce 920

Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
SKYPE: timetravel.jelena

Letovanje - 2019

 

 

 
Grčka leži na obalama Jonskog, Egejskog, Kritskog i Sredozemnog mora.
Najveći planinski vrhovi su Olimp (2917m) i Smolika (2637m).
Najveće reke su: Marica, Mesta, Struma, Vardar, Aliakmon i Ahelos. Grčka je sastavljena od 13 pokrajina, 51 opštine i 12 geografskih celina: Atika, Kikladska ostrva (Kikladi), Dodekaneska ostrva (Rodos...), Severoistočna ostrva (Lesbos...), Trakija (uz tursku granicu), Makedonija (Tesaloniki), Epir (Joanina), Tesalija (Larisa), Sporadi (ostrva), centralna Grčka, jonska ostrva (Kerkira-Krf...), Peloponez i Krit.
grcka.jpg

 
Turska se graniči sa Grčkom, Bugarskom, Gruzijom, Jermenijom, Iranom, Irakom i Sirijom. Sa preko 3000 godina bogate istorije, Istanbul, nekada nazivan Konstantinopolj, ima zaista mnogo toga da ponudi turistima. U vreme Otomanskog Carstva, grad je bio na vrhuncu i za vreme vladavine Sulejmana Velikog (1520-1566), doživljava procvat, tako da mnoge građevine, nenadmasne lepote potiču iz ovog doba. Godine 1923.
Turska je proglašena Republikom, a Ankara za glavni grad. Medjutim, Istanbul je mnogo značajnija metropola, važan poslovni, trgovački i kulturni centar. Predstavlja središte islamske kulture, pravi je raj za kupovinu, a posebna zanimljivost za turiste su turska kupatila.
turska.jpg

Bugarska -se graniči sa Rumunijom na severu, na zapadu sa Srbijom, na jugu sa Makedonijom i Turskom a na istoku izlazi na Crno more. Bugarsku presecaju rodopske planine i Stara planina (Balkan). Najveća reka je Dunav, koja je istovremeno i prirodna granica prema Rumuniji. Temperature se kreću izmedju -4° i 2°C zimi, do 19° do 30°C leti. Najpoznatija turistička mesta nalaze se u istočnoj oblasti na (Varna, Zlatni Pjasci, Burgas...).
bugarska.jpg

Crna Gora-Svojim položajem pripada srednjem Mediteranu.
Ime Crna Gora je dobila u srednjem veku po planini Lovćen jer je bio pokriveni gustim, "crnim" šumama. Crna Gora prvi put se pominje 1276 godine, od kada postepeno zamjenjuje starije nazive za ovu geografsku i državnu oblast Duklja i Zeta. Italijanski izvori takodje je beleže kao Montagna Negra, Montenegro ili Monte Negro, i otuda je naziv za nju, Montenegro, ušao u zapadnoevropske jezike.
crna gora.jpg

 
Egipat-se nalazi u suptropskom pojasu, obuhvata istočni deo Sahare, sa nizijama zapadno od Nila
i planinskim uzvišenjima na istoku, u primorju Crvenog mora. Dolina Nila, širine 3 - 15 km
ima izuzetan značaj zbog racionalnog korišćenja poplava koje povećavaju plodnost zemljišta, obezbeđujući istovremeno najveći deo
električne energije. Povećala je i godišnji broj žetvi (ponekad i 4 godišnje).
Egipat uvozi polovinu hrane koja mu je potrebna.
egipat.jpg

 
Tunis su osnovali Kartaginjani u 6. veku pre naše ere ali je bio beznačajan u odnosu na obližnju Kartaginu. Osvojili su ga Rimljani 146. godine pre naše ere, a razvio se pod Arapima koji su ga zauzeli u 7. veku, a najviše pod dinastijom Hafsid od 13. do 16. veka. Tokom 17. i 18. veka je bio centar trgovine i gusarstva. Moderni grad Tunis su sagradili Francuzi dok su vladali Tunisom u 19. i početkom 20. veka. Tunis je postao prestonica istoimene zemlje kada je ona dobila nezavisnost od Francuske.
tunis.jpg

 
ITALIJA se nalazi na Apeninskom poluostrvu. Graniči se sa Francuskom, Švajcarsom, Austrijom i Slovenijom. Na severu zemlje proteže se jedan deo Alpa a sa severozapada ka jugoistoku pružaju se Apenini. Veći gradovi pored Rima su Milano, Torino i Napulj. Država izlazi na Ligursko, Tirensko i Jadransko more. Italija je od svakako jedna najpoznatijih zemalja sveta. Ovaj podatak naravno ne čudi kada se u obzir uzme činjenica da je današnja Italija nastala na temeljima starog rimskog carstva koje je svojevremeno bilo najjače na evropskom kontinentu.
italija.jpg

Španija se nalazi na jugozapadu Evrope i zauzima veći deo Pirinejskog poluostrva. Od ostatka Evrope je odvojena planinskim vencem Pirineji, izlazi na Sredozemno more i Atlantski okean, a deo njene teritorije su i dva fantastična arhipelaga, Balearska i Kanarska ostrva. Kraljevina Španija ima oko 40 mil. stanovnika od kojih su 73% Španci, 16.5% Katalonci, 8% Galjegi (Galicija), 2.5% Baski. Glavni grad je Madrid sa oko 3 miliona stanovnika i već dugo godinaje važan kulturni centar Evrope, kao i industrijski centar Španije. Od Frankovog pada 1975 god. zemlja je krenula u veliku ekspanziju i danas je osma ekonomska sila sveta.
spanija.jpg

Hrvataska se graniči sa Slovenijom, Mađarskom, Federacijom BiH, Srbijom i Crnom Gorom i ima izlaz na Jadransko more. Glavni grad, Zagreb, nalazi se u severozapadnom delu zemlje.

Hrvatska gastronomija, uz obalu i na ostrvima, izrasla je na tradiciji prirodne i zdrave mediteranske prehrane zasnovane na jelima od povrća uz dodatak maslinova ulja, ribi i školjkama, vinu, kozjim i ovčjim sirevima, a od voća agrumima, maraskama, grožđu, smokvama i bademima.
hrvatska.jpg

 

OHRID - Grad je veoma zanimljiva turistička destinacija s obzirom na veliki broj spomenika koji se u njemu nalaze. Crkve Svete Sofije, Svetog Klimenta (obe sa srednjovekovnim freskama iz XIV veka) i ostaci starih turskih zidina samo su neke od znamenitisti koje treba posetiti. Poznat je po Ohridskom jezeru koje ocarava svojom lepotom brojne turiste koji ga posecuju u sve vecem broju iz godine u godinu...

makedonija zastava.JPG


Turistička Agencija Time Travel - Posrednik
Telefon: 011/382-19-18
Telefon: 011/406-25-48
Mobilni: 060/31-31-533
Radno vreme:
Oktobar - Februar od 10-17h
Mart - Septembar od 10-18h
Subota od 10 do 14h
Nedelja neradni dan
Adresa: Bulevar Kralja Aleksandra 173 lok.11
Email: timetravel.jelena@gmail.com
11000 Beograd Fax: 011/382-19-18 Email: info@timetravelbg.com


© BgAutentik
Powered by CipeeCMS © CipeeCMS Group